Снимка: ПиксабейОтказът на големите световни марки H&M и Nike да използват

...
Снимка: ПиксабейОтказът на големите световни марки H&M и Nike да използват
Коментари Харесай

Китай бойкотира H&M и Nike

Снимка: Пиксабей

Отказът на огромните международни марки H&M и Nike да употребяват памук от Синцзян докара до протест от страна на китайската общност. Другата причина са обвиняванията против китайските управляващи в гонене на уйгурски мюсюлмани и потребление на робска мощ. Това заяви Global Times.

Беше проведена акция в поддръжка на локалния производител под хаштага „ Подкрепям памука от Синцзян “. Освен това компанията майка на верига търговски центрове в столицата на Ундзи Синцзян - Wuikatimes, в която се обитава магазин H&M, изиска марката да се извини на хората от Синдзян. В отговор на коментар от консуматор, призоваващ комерсиалния център да затвори магазина H&M, администрацията отговори: " Ще го създадем на следващия ден. "

По-рано бе обявено, че външните министри на Европейски Съюз са се съгласили за включването на четирима китайски жители и една организация в санкционния лист. Те са упрекнати в нарушавания на човешките права по отношение на преследването на уйгурски мюсюлмани. На 22 март Китай наложи строги наказания против Европейски Съюз в отговор на „ вести “ за правата на индивида, които Пекин твърди, че нарушава в самостоятелния регион Синджиян Уйгур Санкциите засегнаха 10 лица и четири организации от Брюксел.

В началото на март институтът Newlines написа, че китайските управляващи са нарушили всяка от възбраните на Конвенцията на Организация на обединените нации за попречване и наказване на закононарушението геноцид, тъй че това, което се случва с мюсюлманските уйгури и други мюсюлмански малцинства в региона на Синцзян Уйгур на Китай, може да се смята за заличаване. Това е първият път, когато недържавно дружество проучва обвиняванията против КНР.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР